Alweer panne bij Scarlet

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Amper enkele dagen na de laatste grote panne, zat woensdagavond het datacenter van Scarlet alweer zonder stroom.

Amper enkele dagen na de laatste grote panne, zat woensdagavond het datacenter van Scarlet alweer zonder stroom.

Na de stroompanne van afgelopen weekend, waarbij de backup-generator om nog steeds onbekende reden niet automatisch de stroomvoorziening overnam, viel woensdagavond de generator uit. Het resultaat was dat het hele datacenter alweer zonder stroom kwam te staan, met de nodige problemen als gevolg.

Dsl-klanten van Scarlet in de ruime omgeving van Vilvoorde en Brussel kregen geen internetconnectiviteit meer, en alle residentiële Scarlet One aansluitingen deelden in de klappen. Ook de colocation en shared webhosting diensten van onder meer Nucleus en Combell werden door de panne alweer lamgelegd en ook het BASE-netwerk kwam opnieuw in de problemen.

Heel wat teams van getroffen klanten waren nog steeds ter plaatse om de laatste problemen op te lossen die ontstaan waren na de weekendpanne. “Deze keer waren we er gelukkig snel bij en konden we de systemen snel re-routen naar een andere stroomvoorziening”, zegt Bart Vandesompele van BASE die zijn misnoegen niet onder stoelen of banken steekt. “Sommige van onze systemen zoals de oplaaddienst van prepaidkaarten via het web zijn nog steeds niet helemaal up-and-running.” Overigens is BASE van plan om weg te trekken bij Scarlet – een beslissing die volgens BASE al enkele maanden geleden genomen werd.

Volgens Scarlet is het datacenter ondertussen wel weer aangesloten op het electriciteitsnet, maar is de kern van het probleem nog niet aangepakt. “We wachten nog op de definitieve resultaten van het onderzoek naar waarom de backup-generator het niet overnam. We hopen vandaag nog die resultaten binnen te hebben. Eenmaal we dat probleem kennen, kunnen we het ook grondig oplossen. Wees gerust dat we zeker onze lessen zullen trekken uit deze week”, zegt Marnix Kuypers, marketing & sales director bij Scarlet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content