Amazon blaast tabletlijn nieuw leven in met Kindle Fire HDX

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Amazon heeft twee nieuwe modellen van de Kindle Fire-tablet aangekondigd, met schermdiagonalen van 7 en 8,9 inch. Opvallend zijn de Mayday-knop die gebruikers meteen doorverbindt naar de helpdesk en de toepassing van de X-Ray-technologie.

Retailkoning Amazon blaast zijn tabletreeks nieuw leven in met de Kindle Fire HDX, die beschikbaar komt in een versie van 7 inch en een versie van 8,9 inch.

Het toestel draait op Android maar wordt overgoten met een vleugje ‘Mojito’, de nieuwste versie van Amazons eigen besturingssysteem. De tablet is voorts uitgerust met een HDX-scherm met een hoge resolutie (bij het 7 inch-model bedraagt de resolutie 1.920 bij 1.080 pixels, bij het 8,9 inch-model 2.560 bij 1.600 pixels), een vierkernige Snapdragon 800-processor met een kloksnelheid van 2,2 GHz en een RAM-geheugen van 2 GB.

Mayday
Verder is vooral de Mayday-functie in het instellingen-menu opvallend. Bij vragen over je toestel, kun je deze functie gratis activeren en krijg je volgens Amazon binnen de 15 seconden hulp van een helpdesk die 24 uur per dag beschikbaar is. De medewerkers zullen op je vragen antwoorden via een videogesprek, en ze kunnen ook zelf de controle over de Kindle Fire HDX overnemen.

X-Ray Ten slotte zet Amazon met deze nieuwe tabletversie ook in op X-Ray, een technologie die toegepast wordt om muziek en video’s een extra dimensie te geven. Zo kun je tijdens het bekijken van een film gegevens van IMDB tevoorschijn toveren, en kun je lyrics laten verschijnen bij de liedjes waar je naar luistert.

De Kindle Fire HDX is vanaf 7 november te koop in de VS. Het 7 inch-model met 16GB kost 229 dollar (170 euro), het 8,9 inch-model met 16 GB gaat over de toonbank voor 379 dollar. Wanneer een Europese uitrol volgt, is nog niet bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content