Amazon brengt Kindle Fire-tablets naar België

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De tabletlijn van Amazon was lange tijd enkel verkrijgbaar in de VS en in enkele grote Europese landen, maar de Kindle Fire HD komt in juni ook uit in België, in twee varianten.

Met de Kindle Fire-tablet van 7 inch maakte Amazon één van de voorlopers van de iPad Mini, en het model van 8,9 inch moet de grote iPad belagen. Lange tijd was de tabletlijn van Amazon enkel verkrijgbaar in de VS en – in een iets latere fase – in een paar grote Europese landen. In juni rolt de retailreus de HD-versies van zijn tablets uit in 170 extra landen, waaronder ook België en Nederland.

De Kindle Fire HD is beschikbaar in twee varianten. De 7 inch-versie heeft een gewicht van 395 gram, een resolutie van 1280 bij 800 pixels en een dualcore-processor met een kloksnelheid van 1.5 GHz. Het model van 16GB kost 214 dollar, dat van 32GB kost dertig dollar meer.

En dan is er nog een variant van 8,9 inch, die 567 gram weegt, een resolutie van 1920 bij 1200 pixels heeft en over een processor van 1.5 GHz beschikt. Voor de versie van 16GB betaal je 284 dollar, voor die van 32GB 314 dollar.

Amazon Appstore nu al beschikbaar in BelgiëAmazons tablets draaien op een aangepaste versie van het Android-besturingssysteem, waarbij de eigen diensten centraal staan. De toestellen zijn bovendien gelinkt aan de eigen Amazon Appstore – een soort gestripte versie van Google Play. Deze app-winkel is overigens nu al beschikbaar in ons land. Interessant is vooral dat er iedere dag een doorgaans betalende app gratis wordt aangeboden.

Op 13 juni landen de tablets in België. De toestellen kunnen nu alvast besteld worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content