Amazon en Microsoft willen deep learning makkelijker maken

© .

Amazon en Microsoft werken samen aan een deep learning library die het voor ontwikkelaars, ook zonder AI-kennis, makkelijker moet maken om deep learning in te zetten.

Het gaat om de deep learning interface Gluon waarmee het mogelijk wordt om kunstmatige intelligentie te voorzien in apps en diensten in de cloud, op toestellen of daartussen. In het kort doen Microsoft en Amazon (AWS om precies te zijn) een deel van het basiswerk en leveren ze met Gluon vooraf gebouwde trainingalgoritmes en neural network models.

“Het potentieel van machine learning kan alleen maar behaald worden als het toegankelijk is voor alle ontwikkelaars. De realiteit is dat het bouwen en trainen van machine learning models veel inspanningen en gespecialiseerde expertise vereist,” zegt Swami Sivasubramanian, vicepresident voor Amazon AI, in een verklaring.

Gluon is een open source project en ondersteunt de deep learning engine van Apache MXNet. In de nabije toekomst komt er ook ondersteuning voor Microsoft Cognitive Toolkit en mogelijk volgen nog andere engines. Ontwikkelaars die met Gluon willen experimenteren kunnen dat op https://mxnet.incubator.apache.org/gluon/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content