Amazon: ‘Geef drones een kans’

© BELGAIMAGE

Amazon wil de kans krijgen om aan te tonen dat drones veilig kunnen worden ingezet om spullen aan huis te bezorgen. Met dat verzoek heeft het webwinkelconcern zich gewend tot de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA.

Amazon wil te zijner tijd van start gaan met een bezorgservice door de lucht, onder de naam Prime Air. Drones zouden moeten worden toegestaan als kan worden aangetoond dat ze niet in botsing zullen komen met vliegtuigen of crashen op de grond, aldus de onderneming in het verzoekschrift.

De drones, die nog in ontwikkeling zijn, zouden zo’n 65 meter boven de grond vliegen. Met de hulp van sensoren en computers wordt het mogelijk de route naar de klanten te bepalen en mogelijke gevaren te vermijden, aldus Amazon. Met zijn verzoekschrift sluit het webwinkelconcern zich aan bij andere bedrijven die proberen de FAA zover te krijgen dat de luchtvaartautoriteit afziet van zulke strenge regelgeving dat zakelijk gebruik van drones vrijwel onmogelijk wordt.

De regelgeving die de FAA nu in gedachten heeft, zou de plannen van Amazon blokkeren. Zo mag een drone tot slechts een beperkte hoogte worden gebruikt en alleen zolang de bestuurder het apparaat zelf kan zien. (Belga/JH)

Partner Content