Amazon koopt Liquavista: kleuren-Kindle op komst?

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Amazon heeft Liquavista overgenomen van Samsung. Dat voedt de speculaties dat Amazon zou werken aan een kleurenvariant van de Kindle e-reader.

Na twee maand van geruchten over een nakende verkoop, heeft Amazon nu bevestigd aan The Digital Reader dat het sinds 29 april het bedrijf Liquavista heeft overgenomen. Dat was voordien nog in handen van Samsung.

Liquavista is gespecialiseerd in energiezuinige kleurendisplays. Dat lijkt er op te wijzen dat Amazon van plan is om een nieuwe Kindle e-reader uit te brengen die met kleuren e-ink werkt. Veel wil Amazon niet kwijt over de overname. Maar een zin als “we zijn enthousiast over de mogelijkheden en kijken er alvast naar uit om samen met Liquavista schermen te ontwikkelen” voedt alleen maar de speculaties.

Technologie van Philips

Samsung had Liquavista nog maar in 2011 gekocht. De technologie die gebaseerd is op ‘electrowetting’ is in essentie afkomstig van Philips. In het systeem liggen druppels gekleurde olie, druppels water en een transparante elektrode in lagen boven elkaar. Doo de elektrostatische balans en de druk te verschuiven kan de elektronische inkt gemanipuleerd worden. Die verversingssnelheid zou overigens beter werken dan die van marktleider E-Ink en schermen zouden ook buigzaam kunnen zijn. E-Ink zou wel nog steeds energiezuiniger werken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content