Amazon koopt streamingplatform Twitch

Niet Google maar wel Amazon legt bijna een miljard dollar op tafel om Twitch over te nemen.

De afgelopen maanden dook het gerucht al op dat Twitch zou verkocht worden aan Google voor een miljard dollar. Maar vandaag bevestigt Amazon dat het 970 miljoen dollar op tafel legt voor de site die zich specialiseert in het live en uitgesteld streamen van gamebeelden.

De naam Twitch bestaat sinds 2011 en is een zijproduct van streamingsite Justin.tv dat in 2007 werd opgericht. Maar al snel werd Twitch een stuk populairder dan Justin.tv wat er toe leidde dat de oprichters het bedrijf omdoopten tot Twitch Interactive. Recent nog liet het team verstaan dat het met Justin.tv zou stoppen om volop te focussen op de gamingstreams.

Het is niet de bedoeling om de opzet van Twitch, makkelijk gamebeelden delen met de wereld, te veranderen. Emmett Shear, medeoprichter en huidig ceo, blijft het bedrijf leiden. Vandaag telt de dienst meer dan 50 miljoen actieve maandelijkse gebruikers.

Als we de geruchtenmolen op verschillende techsites mogen geloven dan was er wel degelijk een deal met Google voor de verkoop. Maar die zou alsnog zijn afgesprongen waardoor Twitch nu bij Amazon terechtkomt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content