Amazon krijgt licentie voor droneleveringen in de VS

De Prime Air-drone van Amazon. © Amazon

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft webwinkel Amazon een licentie gegeven om bestellingen te bezorgen met autonome drones. Bedoeling is om op termijn lichte pakjes binnen het half uur te kunnen afleveren bij klanten in dunbevolkte regio’s.

Amazon zal dankzij de licentie zijn dienst Prime Air in eerste instantie kunnen testen, meldt CBS News. ‘Deze certificering betekent een belangrijke stap voorwaarts’, zegt David Carbon, de vicevoorzitter van de dronedienst. ‘Ze toont ook aan dat de FAA vertrouwen heeft in de operationele processen en de veiligheidsprocedures van onbemande drones die op een dag pakjes zullen bezorgen bij klanten in de hele wereld.’

Ook Alphabet en UPS mogen vliegen

Het is niet de eerste dronelicentie die de FAA uitdeelt. In oktober vorig jaar werd Wing, het dronefiliaal van Alphabet (het moederbedrijf van Google), de eerste onderneming die in de VS pakjes bezorgt per drone. Inwoners van Christiansburg in de staat Virginia kunnen onder meer voorschriftvrije geneesmiddelen en voedsel laten leveren met zo’n onbemand vliegend tuig.

Ook koeriersdienst UPS kreeg in oktober 2019 officieel toestemming om drones in te zetten voor commerciële doeleinden. Deze apparaten worden in eerste instantie gebruikt om medische pakketjes te leveren.

Partner Content