Amazon krijgt toestemming om in VS tests met drones uit te voeren

. © Amazon

De Amerikaanse online winkel Amazon heeft donderdag groen licht gekregen om in de Verenigde Staten tests uit te voeren met drones. Bedoeling van de tests is op lange termijn kleine pakjes te leveren per drone. Dat lieten de Amerikaanse autoriteiten weten.

In een communiqué bevestigt de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA dat er een “proeflicentie” werd toegekend aan Amazon.

De Amerikaanse groep gaf eind 2013 voor het eerst te kennen dat het nadacht over leveringen per drone en vroeg in 2014 aan de FAA de toelating om proefvluchten te organiseren. Aan de licentie van de FAA hangen niettemin enkele voorwaarden vast. Zo mogen de drones van Amazon enkel overdag vliegen, op maximum 112 meter hoogte, en moeten ze “binnen het gezichtsveld” van hun piloot blijven.

Daarnaast moet Amazon de FAA maandelijks briefen over het aantal vluchten en hun duur, en moet elke anomalie worden gemeld. In januari bekwam de televisiezender CNN al een gelijkaardige licentie om tests uit te voeren met drones. De zender wil de drones inzetten om de actualiteit te verslaan.

(Belga/PVL)

Partner Content