Amazon laat zijn klanten ook bij andere webwinkels betalen

© Reuters

Online betalen bij een hele reeks webwinkels kan voortaan met één en dezelfde Amazon-account. Daarmee wordt wordt Amazon.com een geduchte concurrent voor online-betalingsdiensten als PayPal.

De internetgigant heeft een nieuw systeem gelanceerd dat “de manier moet stroomlijnen waarop klanten transacties afhandelen met online handelaars.” Concreet kunnen klanten voortaan op alle aangesloten websites betalen met hun Amazon-account, waarin hun identiteits- en betalingsgegevens zitten opgeslagen. De dienst zou ook bruikbaar zijn op mobiele toestellen als smartphones en tablets.

‘Veilig en goedkoop’

Amazon verzekert dat de betalingsdienst “tegen een lage prijs” aangeboden wordt en “dezelfde bescherming biedt als bij hun transacties op Amazon.com”.

Volgens vicepresident van Amazon Payments Tom Taylor heeft Amazon meer dan 215 miljoen actieve klanten. “Zich aansluiten en betalen met Amazon zal bedrijven toelaten van onze klanten hun klanten te maken”, probeert hij andere webwinkels warm te krijgen voor de dienst.

Ook Facebook

Online winkelen zit nog steeds in de lift. Ook andere bedrijven proberen daar hun graantje van mee te pikken. Zo kondigde Facebook in augustus nog aan dat het werkt aan een systeem om mobiel te betalen, terwijl ook PayPal-moederbedrijf eBay zijn positie verstevigde met de overname van betaalplatform Braintree. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content