Amazon lanceert Spotify voor e-boeken: Kindle Unlimited

© Amazon
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Met Kindle Unlimited heeft Amazon in de VS een Spotify-variant voor e-boeken gelanceerd. Voor 9,99 dollar per maand krijgen gebruikers onbeperkte toegang tot 600.000 Kindle-boeken.

Amazon is van start gegaan met een dienst die in de lijn ligt van Spotify en Netflix, maar dan voor e-boeken. De abonnementenservice heet Kindle Unlimited en geeft gebruikers voor 9,99 dollar per maand onbeperkte toegang tot 600.000 Kindle-boeken.

Als vanzelfsprekend kunnen die op alle e-readers en tablets uit het Kindle-gamma van Amazon geconsumeerd worden, alsook op alle andere mobiele apparaten die over de Kindle-app beschikken.

Amazon biedt een gratis proefperiode van 30 dagen aan, alsook een abonnement van 3 maanden op Audible, wat neerkomt op toegang tot 2.000 luisterboeken. Die zijn uitgerust met de Whispersync-technologie, die het mogelijk maakt op eender welk ogenblik te switchen tussen een leesmodus en een luistermodus.

Voor een dienst die zich ‘ongelimiteerd’ noemt, heeft Kindle Unlimited wel nog enkele nadelen. Zo kreeg Amazon nog niet alle grote uitgeverijen mee, en is de dienst vooralsnog enkel beschikbaar in de VS.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content