Amazon lanceert waterdichte Kindle

De Kindle Oasis © Amazon
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Amazon heeft een nieuwe versie van zijn Kindle e-reader gepresenteerd. De vernieuwde Kindle Oasis is waterdicht en heeft Audible-technologie voor luisterboeken aan boord.

Amazon, ooit begonnen als boekensite, maakt al tien jaar Kindle e-readers, maar dit is de eerste waterdichte versie. Het toestel heeft de naam Kindle Oasis gekregen, dezelfde naam als het premium toestel dat het vorig jaar lanceerde. Volgens Amazon houdt de accu het wekenlang uit, en is een lege batterij binnen twee uur weer helemaal vol.

Het scherm van 7 inch is iets groter dan zijn voorganger, die in april vorig jaar op de markt kwam. Er passen volgens Amazon 30 procent meer woorden op, waardoor mensen minder bladzijden hoeven ‘om te slaan’.

Maar de belangrijkste vernieuwing is waarschijnlijk de waterdichtheid, een feature waar klanten al langer naar vragen. De nieuwe e-reader is getest op een diepte van twee meter tot 60 minuten en werd ook geprobeerd in verschillende waterige omgevingen zoals bubbelbaden en zwembaden. De nieuwe Oasis weegt 194 gram. Er zijn twee versies: met 8 GB geheugen en met 32 GB geheugen. Ze zijn vanaf nu wereldwijd te bestellen en worden vanaf eind oktober geleverd.

De Kindle is ’s werelds populairste e-reader, maar de markt is wel aan het slinken. Concurrenten Sony en sinds kort ook Barnes and Noble (van de Nook) zijn al gestopt met het maken van nieuwe toestellen. Volgens data van de Amerikaanse Publisher’s Association daalde de verkoop van e-books in 2016 met 17% in het Verenigd Koninkrijk tot bijna 19% in de Verenigde Staten. Papieren boeken zouden dan weer wat populairder worden. De hype, zo moeten we geloven, is een beetje over. Volgens Amazon blijft de Kindle wel nog relevant. Jaar over jaar stijgt de verkoop nog altijd. (ANP/EB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content