Amazon-oprichter met spoed geëvacueerd van Galapagoseilanden

© Reuters

De Amerikaanse miljardair Jeff Bezos, de stichter van e-commercebedrijf Amazon, is op 1 januari met spoed geëvacueerd van de Ecuadoraanse Galapagoseilanden wegens een niersteenkoliek.

De 49-jarige Jeff Bezos, oprichter en topman van Amazon en eigenaar van de Washington Post, was met zijn jacht rond het eiland Santa Fe aan het varen toen hij een hevige pijn voelde. “We kregen een medische noodoproep en evacueerden de passagier van een jacht met een helikopter”, zegt Santiago Rubio, havenmeester van de haven van Santa Cruz, het dichtstbevolkte eiland van de Ecuadoraanse archipel, op ongeveer duizend kilometer van de kust. “Tot dan wisten we niet dat het om Bezos ging.”

Met spoed geopereerd

De Amerikaanse magnaat werd overgebracht naar het eiland Baltra, van waar hij met een privévliegtuig vertrok naar de Verenigde Staten om er met spoed geopereerd te worden, zeggen de Ecuadoraanse autoriteiten in een persmededeling. “Een eerste diagnose sloot de hypothese van een appendicitis uit”, zegt Rubio. “Er werd ons verteld dat het om een niersteenkoliek ging. We weten niet hoelang Bezos op de eilanden verbleef.”

Bezos kampt met nierstenen, bevestigde Drew Herdener, verantwoordelijke voor de public relations van Amazon.com, in een e-mail, zonder meer details te geven. “De Galapagoseilanden: vijf sterren. De nierstenen: nul sterren”, werd Bezos geciteerd. (Belga/MI)

Partner Content