Amazon-panne treft ook Belgische webbedrijven

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Sinds gisterenmorgen zijn verschillende datacenters van Amazon in de Amerikaanse staat Virginia zo goed als dood. Duizenden websites ondervinden problemen door de outage, ook in België. “Wij hebben alvast beslist om te migreren naar een andere cloud”, zegt Folke Lemaitre van het webbedrijfje Engagor. De panne bij Amazon duurt intussen bijna 30 uur, want wanneer we dit schrijven is nog steeds niet alles opgelost. De voorbije uren waren grote sites zoals Quora, Foursquare, Hootsuite en vele anderen niet tot nauwelijks bereikbaar door de outage bij de bekende cloudleverancier.

Sinds gisterenmorgen zijn verschillende datacenters van Amazon in de Amerikaanse staat Virginia zo goed als dood. Duizenden websites ondervinden problemen door de outage, ook in België. “Wij hebben alvast beslist om te migreren naar een andere cloud”, zegt Folke Lemaitre van het webbedrijfje Engagor.

De panne bij Amazon duurt intussen bijna 30 uur, want wanneer we dit schrijven is nog steeds niet alles opgelost. De voorbije uren waren grote sites zoals Quora, Foursquare, Hootsuite en vele anderen niet tot nauwelijks bereikbaar door de outage bij de bekende cloudleverancier.

Enkele van de getroffen sites werken intussen terug, maar andere die gehost worden in de wolk van Amazon kampen nog steeds met problemen. Onder meer Jeroen Fossaert en Folke Lemaitre van de West-Vlaamse start up Engagor blijven hinder ondervinden. Dat bedrijfje screent hoe lovend of hoe kritisch er over een bepaald onderwerp wordt gepraat op het internet.

“Het is opvallend hoe weinig informatie Amazon verschaft“, vertelt medeoprichter Folke Lemaitre. “Volgens de Amerikanen was er gisteren zelfs geen vuiltje aan de lucht. Door de aanhoudende problemen met Amazon -zelfs onze back ups zijn niet bereikbaar- hebben wij alvast onze conclusie getrokken. Binnenkort migreren we naar een ander datacenter. Cloud computing is leuk, maar een storm zoals deze kunnen we missen zoals kiespijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content