‘Amazon snijdt in hardwaretak na falen Fire Phone’

Amazon Fire Phone © REUTERS
Wim Kopinga Freelance journalist

Vorig jaar lanceerde Amazon met grote gebaren de Fire Phone, de smartphone met eigen software van de online retailer. Maar nu deze flopte, moet er flink gesneden worden in de hardwaretak van het bedrijf.

Dat meldt de Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen.

De afgelopen weken moesten tientallen werknemers vertrekken bij Lab126, het ontwikkelingscentrum voor hardware in Silicon Valley. Het ging om de eerste ontslagen in het 11-jarige bestaan van de hardwaretak van Amazon. Hoeveel van de 3.000 werknemers er in totaal vertrekken is nog niet duidelijk, maar het gaat in ieder geval om ’tientallen’.

Amazon laat werknemers een geheimhoudingsverklaring tekenen, waardoor er maar weinig uitlekt over de precieze omstandigheden rond de ontslagen. De online retailer is ook begonnen met het op de lange baan schuiven van de meer ambitieuze projecten, als een tablet met een groot 14 inch-scherm en een nieuwe smartphone.

Fire Phone

Amazon lanceerde vorig jaar de Fire Phone, een smartphone die evenveel kostte als de high-end smartphones van concurrenten. Het apparaat bevatte eigen software en kon op basis van prestaties niet mee met de duurdere toestellen. Woensdag verlaagde Amazon de prijs van de Fire Phone naar 130 dollar (115 euro), inclusief een jaarabonnement op Amazon Prime, met een waarde van 99 dollar.

De webwinkel moest onlangs 170 miljoen dollar afschrijven op onverkochte voorraden van de telefoon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content