Amazon-tablet is voor eind november

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Er komt stilaan meer duidelijkheid over de eerste echte Amazon-tabletcomputer.

Er komt stilaan meer duidelijkheid over de eerste echte Amazon-tabletcomputer, door velen getipt als een te duchten concurrent voor de Apple iPad. Een medewerker van TechCrunch mocht even met een prototype spelen.

Gezien het succes van Amazons e-reader Kindle kijken marktkenners reikhalzend uit naar de eerste tablet van Amazon. Zoals nu blijkt uit een exclusieve kijk door TechCrunch op het prototype zou het toestel ‘a big deal’ worden.

Zo zou het apparaat, met een 7 inch multitouch kleurenscherm, sterk gaan lijken op de Blackberry Playbook. De Amazon-tablet draait op Android (waarschijnlijk 2.x), maar dan met een sterk aangepaste interface.

De tablert heeft waarschijnlijk een processor met een enkelvoudige kern en heeft slechts 6 GB opslagcapaciteit. De bedoeling is om zoveel mogelijk de cloud in te schakelen. De tablet zou voorlopig enkel wifi ondersteunen: aan een 3G-versie wordt gewerkt. Verder telt het toestel nauwelijks knoppen. Ook een camera zou ontbreken.

Amazon heeft zijn een App Store met toepassingen voor het toestel. De lancering is gepland voor eind november. De richtprijs is vastgesteld op een erg betaalbare 250 dollar. Mogelijk volgt er in 2012 nog een 10-inch versie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content