Amazon tekent beroep aan tegen oprichting vakbond

E-commercegigant Amazon gaat in beroep tegen de oprichting van een vakbond in een magazijn in Staten Island, New York. Het bedrijf stelt dat het lokale kantoor van de National Labor Relations Board (NLRB) zich niet aan de regels heeft gehouden.

Onlangs stemden werknemers van het bewuste magazijn voor de oprichting van een vakbond tijdens een stemming die was opgezet door de Amazon Labor Union (ALU). De stemming werd gewonnen met 2.654 stemmen voor ten opzichte van 2.131 stemmen tegen. Amazon stelt echter dat het kantoor dat toezicht hield op deze stemming zich niet aan de regels heeft gehouden. Het bedrijf wil daarom dat de stemming opnieuw wordt gehouden, meldt onder meer CNN.

‘Verkeerde cijfers en oneerlijke praktijken’

Amazon stelt onder meer dat de NLRB niet de juiste cijfers heeft gebruikt bij het berekenen van de steun die de ALU had verzameld om de stemming te kunnen organiseren. Ook zou het kantoor een onderzoek naar vermeende oneerlijke praktijken hebben vertraagd. De e-commercegigant stelt verder dat de stemming niet goed genoeg was georganiseerd door het kantoor van de NLRB. Dat zou hebben geleid tot urenlange wachtrijen, waardoor sommige Amazon-werknemers zouden hebben afgezien van het uitbrengen van hun stem.

Ook de ALU krijgt kritiek van Amazon. Zo zou de unie op onrechtmatige wijze werknemers van Amazon hebben geïntimideerd en zelfs hebben gedreigd met geweld. Amazon meldt in een verklaring van mening te zijn dat het proces opnieuw moet worden uitgevoerd, zodat een ‘eerlijke en representatieve stemming kan worden gehouden’.

In samenwerking met Dutch IT-channel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content