Amazon werkt aan drone die zichzelf kan vernietigen

. © Amazon

Amazon, dat drones wil gebruiken om pakketjes te bezorgen, heeft een patent gekregen voor een zelfvernietigende drone. Die moet zichzelf kunnen ontmantelen als het misgaat en de brokstukken veilig laten neerkomen.

Het is een nachtmerrie: een drone die onbemand kuren krijgt en stuurloos richting de aarde stort. Daarom heeft Amazon, de grootste webshop ter wereld, een nieuw idee: een drone die zichzelf voorzichtig uit elkaar haalt als het misgaat.

Volgens The Verge moet de zelfvernietigende drone een ‘fragmentation controller’ gebruiken. Dat is een computer die snel de route van de drone, de weersomstandigheden en de omgeving in kaart brengt. Daarmee kan hij een ‘fragmentation sequence’ uitrekenen, oftewel de volgorde waarin de drone zichzelf in volle vlucht ontmantelt. Die brokstukken kunnen dan gecontroleerd neerkomen in een leeg gebied, zoals een grasveld of een meer. Het idee is dat kleine brokstukken minder gevaarlijk zijn voor mensen op de grond dan een complete drone.

Hoe concreet de plannen van Amazon zijn, is niet duidelijk. Het hele project om pakketjes te bezorgen met drones staat nog in de kinderschoenen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content