Amazon werkt aan slimme bril

De populariteit van haar slimme luidspreker Echo, zet Amazon ertoe aan om alweer een nieuwe markt, die van de wearables, te betreden. © Reuters

In navolging van de Google Glass en de HoloLens van Microsoft, wil ook Amazon een slimme bril op de markt brengen. Die zal geluid doorsturen via beengeleiding en ondersteund worden door Amazons virtuele assistent Alexa. Dat meldt de Financial Times op basis van bronnen binnen het bedrijf.

In tegenstelling tot Google Glass zou de bril van Amazon geen scherm krijgen, maar volledig werken op basis van geluid. Een koptelefoon of oortjes komen er niet bij aan te pas, want de geluidstrillingen zullen door de bril rechtstreeks via het schedelbot naar de gehoorzenuw gestuurd worden. De bril krijgt de slimme assistentie van Alexa en kan op die manier met spraak bestuurd worden.

De slimme bril zou een probleem van Amazon kunnen oplossen: in tegenstelling tot concurrenten als Apple (Siri) en Google (Assistant), maakt het bedrijf geen eigen smartphones waarop het Alexa aan de man kan brengen. Amazon probeerde drie jaar geleden wel al eens de smartphonemarkt te betreden, maar haar ‘Fire Phone’ draaide uit op een flop. Met haar slimme luidspreker Echo, gekoppeld aan Alexa, kende het bedrijf veel meer succes. De populariteit daarvan zet Amazon er nu toe aan om alweer een nieuwe markt te betreden, die van de wearables.

Naast de bril wil Amazon ook een beveiligingscamera ontwikkelen die kan worden gekoppeld aan de Echo-apparaten, weet de Financial Times. In elk geval een van de twee producten zou nog voor het einde van het jaar op de markt moeten komen, en mogelijk allebei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content