‘Amazon wil grootwarenhuizen openen in VS’

Internetgigant Amazon zou verschillende grootwarenhuizen willen openen in de Verenigde Staten. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal.

Wall Street Journal beroept zich op bronnen binnen het bedrijf. Amazon, dat al kleinere fysieke winkels uitbaat, wilde het bericht tot nog toe niet bevestigen. De eerste grootwarenhuizen zouden er komen in Ohio en in Californië, aldus de WSJ. Het gaat om winkels met een oppervlakte van ongeveer 3.000 vierkante meter, wat naar Amerikaanse normen tamelijk bescheiden is.

Amazon, het bedrijf van miljardair Jeff Bezos, zou in de fysieke grootwarenhuizen eigen producten te koop aanbieden, van kleding tot elektronica en meubels. Maar ook andere grote merken zouden er aanwezig zijn. Amazon baat al een aantal fysieke winkels uit in de VS, zoals de Amazon Books en 4-Star-winkels.

Daarnaast kocht de internetgigant enkele jaren geleden ook Whole Foods op. In Seattle kwam enkele jaren geleden de eerste ‘Amazon Go’, een soort van kruidenierszaak zonder kassa, waar de boodschappen online worden afgerekend. In maart van dit jaar kwam een gelijkaardige winkel in Londen.

Maar daarnaast blijft ook de online-activiteit het beter doen dan ooit. Amazon rapporteerde qua onlineverkoop een omzetstijging van liefst 27% in het tweede kwartaal, tot bijna 90 miljard dollar (omgerekend net geen 77 miljard euro).

Partner Content