Amazon wil snel leveren met drones

© reuters

De Amerikaanse online winkel Amazon wil op grotere schaal experimenteren met drones. Die moeten dienen om kleine pakjes te leveren. Bij de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft het bedrijf een toelating gevraagd om drones te testen rond haar vestigingen.

Voorlopig is het gebruik van drones slechts op enkele, door de FAA goedgekeurde, plaatsen mogelijk. Er zijn ook uitzonderingen mogelijk, voor bedrijven die kunnen bewijzen dat hun tests bijdragen aan het openbaar nut zonder dat de veiligheid op het spel komt te staan.

Uit Amazons aanvraag blijkt dat hun drones een snelheid van meer dan 80 km/uur zullen halen en pakjes tot 2,5 kilo zullen kunnen vervoeren. De drones zelf wegen meer dan 27 kilogram, en zijn daarmee zwaarder dan gelijkaardige toestellen.

De online winkel meent ook dat hun drones zullen bijdragen aan het openbaar nut, omdat ze gehoor geven aan de wens van de Amerikaanse overheid om drones ook commercieel in te zetten.

Eind vorig jaar had Amazon-baas Jeff Bezos het idee om kleine artikels met automatische drones te leveren. Ook onder meer de Deutsche Post heeft hiermee al op kleinere schaal geëxperimenteerd. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content