Ambtenaren dag zonder e-mail

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Zo’n 9.000 Vlaamse ambtenaren zaten gisteren een dag lang zonder mail.

Zo’n 9.000 Vlaamse ambtenaren zaten gisteren een dag lang zonder e-mail. Wat er precies misliep is nog niet duidelijk. Gisteren, woensdag, ging het in de loop van de voormiddag fout met het Microsoft Outlook mailsysteem van de Vlaamse Gemeenschap. Dat meldde De Standaard op zijn website. Het duurde tot 8 à 9 uur ’s avonds voor de problemen waren opgelost en de 9.000 ambtenaren opnieuw konden mailen.

“Het was een complex probleem en zoals altijd een combinatie van heel wat zaken,” vertelt cio Luc Chauvin. Wat er precies fout ging is nog niet duidelijk. “Het is wachten op de resultaten van de ‘root cause analyse’.”

De Vlaamse Gemeenschap heeft in 2007 het outsourcingscontract verlengd met Belgacom-HP voor de levering van it en telecomdiensten. Onlangs raakte bekend dat het totaalbedrag van die uitbesteding oploopt van de geraamde 615 miljoen euro tot 1 miljard euro.

Momenteel wordt het nieuwe contract voorbereid. Tegen 2014 moet duidelijk worden of het consortium HP en Belgacom ook deze keer als winnaar uit de bus komt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content