América Móvil steunt aandelenuitgifte KPN

América Móvil, het Mexicaanse telecombedrijf van de rijkste man ter wereld Carlos Slim, krijgt twee zetels in de raad van commissarissen van KPN. In ruil mag het Nederlandse telecombedrijf zijn eigen vermogen met 4 miljard euro versterken.

América Móvil, dat 28 percent van de aandelen bezit in KPN, krijgt twee van de acht zetels in de raad van commissarissen van de Nederlandse telco en steunt in ruil de geplande kapitaalversterking van 4 miljard euro. Dat meldt de Nederlandse financiële krant FD.

Met de overeenkomst komt er een einde aan het geschil tussen beide bedrijven. Afgesproken is dat KPN 3 miljard euro ophaalt via een zogenaamde claimemissie en nog eens 1 miljard euro via andere financieringsinstrumenten. Op een claimemissie kunnen alleen bestaande aandeelhouders intekenen. De techniek wordt gebruikt om het aandeelhouderschap niet te veel te laten verwateren.

KPN en América Móvil richten ook gezamenlijke werkgroepen op die de raad van bestuur van KPN zullen adviseren over operationele en financiële zaken. Beide bedrijven zullen zoeken naar verdere zakelijke samenwerking. América Móvil belooft om zijn belang in KPN niet verder uit te breiden.

De buitengewone aandeelhoudersvergadering van 19 maart gaat niet door. Aandeelhouders van KPN kunnen over de plannen stemmen op de gewone jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van 10 april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content