América Móvil zet belang in KPN te koop

Carlos Slim. © EPA

Het Mexicaanse telecombedrijf América Móvil heeft zijn belang in KPN geclassificeerd als een bezitting die te koop staat. Dat blijkt uit een toelichting op de kwartaalresultaten van het bedrijf van miljardair Carlos Slim.

Daarin laat América Móvil weten dat het belang in KPN sinds mei niet meer als langetermijninvestering in de boeken staat, maar als bezitting die “beschikbaar is voor verkoop”. Slim liet een jaar geleden al doorschemeren dat de aandelen KPN na de mislukte poging om het Nederlandse bedrijf over te nemen werden gezien als een belegging, waarvan op termijn tegen de juiste prijs afscheid kon worden genomen.

América Móvil heeft nog een belang van 21 procent in KPN. Het bedrijf zag zijn poging tot een overname in 2013 stranden. De Mexicanen stapten in 2012 in KPN en bouwden toen een belang op van 28 procent. América Móvil kocht zijn aandelen KPN voor 8 euro per stuk. Na een stevige daling in de afgelopen jaren, tot een dieptepunt van 1,38 euro in april 2013, noteerde het aandeel vrijdag in de middaghandel op 3,61 euro.

Analisten wezen er de afgelopen maanden meermaals op dat KPN op termijn weer in het vizier van overnamekandidaten kan komen. In dit verband wordt onder meer het internationaal actieve telecombedrijf Altice vaak genoemd. De topman van dat bedrijf, Dexter Goei, hintte eind vorige maand nog op mogelijke belangstelling voor KPN.

KPN kondige in april de verkoop van de Belgische telecomoperator Base aan Telenet aan. De kabelaar legt 1,325 miljard euro op de tafel voor de Belgische docher. Later volgden geruchten dat KPN naar Proximus (ex-Belgacom) zou lonken, maar Proximus-topvrouw Dominique Leroy bedankte daarvoor. (Belga/PVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content