Amerikaanse app Isis krijgt andere naam

© reuters

De Amerikaanse smartphonetoepassing Isis verandert van naam, omdat er in Irak een gelijknamige tereurbeweging actief is. “Hoewel toevallig, willen we geen naam delen met een groep die synoniem is geworden voor geweld”, verduidelijkt CEO Michael Abbott in een blogpost.

Isis of Isil, Islamitische Staat in Irak en de Levant, strijdt in het Midden-Oosten voor de oprichting van een grote islamitische staat en zou banden hebben met al-Qaida. Daar wil het technologiebedrijf dat werd opgericht door drie grote Amerikaanse telecomoperatoren niets mee te maken hebben. Isis is een app waarmee in de VS via de smartphone betalingen uitgevoerd kunnen worden.

“Vier jaar geleden gingen we op zoek naar een merknaam die onze visie kon vertolken. We wilden een naam die ons bedrijf en onze waarden naar voor bracht. Boven alles wilden we een merk dat de eenvoud van onze mobiele portefeuille uitdrukt. Het werd Isis”, legt CEO Abbott uit. “Een merk veranderen is nooit gemakkelijk, maar we weten dat dit de juiste beslissing is voor ons bedrijf, onze partners en onze klanten.”

De naam verkorten tot IS lijkt alvast geen goed idee. De Arabische nieuwszender al-Jazeera meldde zondag immers dat de terreurgroep zich onlangs heeft herdoopt in IS of Islamitische Staat. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content