Amerikaanse Defensie investeert 3 miljoen in Python

Python krijgt 3 miljoen dollar van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Met het geld moet de openbron-programmeertaal beter geschikt worden gemaakt voor de ontwikkeling van Big Data-oplossingen.

Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), de researcharm van het Amerikaanse ministerie van Defensie, geeft 3 miljoen dollar aan Continuum Analytics voor de ontwikkeling van Blaze, een wetenschappelijke computing library, en Bokeh, een visualisatiesysteem, voor de populaire opensource-programmeeromgeving Python. Continuum Analytics is gespecialiseerd in de ontwikkeling van Big Data-oplossingen in Python.


DARPA investeert de komende jaren trouwens in totaal 100 miljoen dollar in allerlei projecten die de verwerking van gigantische hoeveelheden defensiegegevens in reële tijd moeten vergemakkelijken. Het leger werkt steeds meer met sensoren en drones die constant grote hoeveelheden gegevens doorsturen die snel moeten kunnen worden verwerkt. Big Data-software kan daarbij nuttig zijn. Python heeft als voordeel dat het een relatief eenvoudig aan te leren programmeertaal is. Omwille van zijn opensource-karakter is er ook brede ondersteuning voor Python bij relationele databases en bij webapplicaties.


Eind vorig jaar raakte bekend dat Guido van Rossum, de vader van Python, na zeven jaar Google overstapt naar Dropbox. Deze cloudopslagdienst is ook volledig in Python ontwikkeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content