Amerikaanse Defensie zoekt ICT-vrijwilligers

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie zoekt vrijwilligers onder ict’ers in VS.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie zoekt vrijwilligers onder ict’ers in VS.

Op de RSA Conferentie in San Francisco riep vice-minister van Defensie William J. Lynn III de aanwezigen op mee te werken aan een betere bescherming tegen cyberaanvallen.

De Amerikaanse strijdkrachten hebben in de voorbije tijd hun cybercapaciteit sterk uitgebreid, onder meer door de oprichting van een nieuwe legermacht, het Cyber Command. Ook werd al een derde versie van een eigen cyberstrategie uitgewerkt. Die moet naast het voorkomen van dataverlies en de onbeschikbaarheid van diensten, ook aanvallen met echte fysieke schade (zoals gedemonstreerd door Stuxnet) counteren. Dat veronderstelt mogelijkheden voor een actieve verdediging (m.a.w. preventieve maatregelen), een beveiliging van de nationale kritieke infrastructuur (nutsvoorzieningen, internet…) en een samenwerking met geallieerden (onder meer door het delen van informatie).

Voorts riep hij uitdrukkelijk op dat de Amerikaanse bedrijven meer informatie met de overheid zouden uitwisselen, terwijl ict’ers zoals aanwezig op RSA ook hier diensten kunnen aanbieden voor de ontwikkeling van veiliger producten. Bovendien kunnen ze ook terecht in de ‘national guard’ afdelingen en de legerreserve, waar ook meer cybergerichte onderdelen worden opgericht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content