Amerikaanse luchtvaartmaatschappij geeft 11.000 piloten Surface-tablet

© Belga

Vliegtuigmaatschappij Delta Airlines gaat zijn elfduizend piloten uitrusten met een Microsoft Surface 2. Het gebruik van deze tablet aan boord moet Delta uiteindelijk dertien miljoen dollar op jaarbasis besparen.

Alle 11.000 piloten van Delta Airlines worden tegen eind 2014 uitgerust met de Surface 2, Microsofts laatste tablet die draait op Windows 8.1 RT.

Twee applicaties naast elkaar Onder de meegeleverde software bevindt zich de FliteDeck Pro-app, een toepassing die de crew moet helpen bij het verstrekken van informatie en bij het realiseren van een veilige situatie aan boord van een vliegtuig.

Dankzij het besturingssysteem Windows 8.1 RT kunnen piloten meerdere applicaties tegelijkertijd naast elkaar draaien, zoals een app met de weersverwachting en een app met de verwachte reistijd.

7,5 miljoen pagina’s papier bespaard Door de komst van de Surface 2-tablets zal in de volledige Delta-vloot het papier in de cockpits verdwijnen. Dit betekent ook dat het vluchtboek van meer dan zeventien kilo niet meer door piloten hoeft te worden meegesjouwd. In totaal bespaart Delta 7,5 miljoen pagina’s papier. Door de papierreductie bespaart Delta meer dan 4,5 miljoen liter kerosine per jaar.

Windows Phone De beslissing van Delta volgt op het besluit om meer dan negentienduizend vluchtmedewerkers uit te rusten met de Nokia Lumia 820, een Windows Phone 8-telefoon met Microsoft Dynamics. Microsoft, AT&T, Avanade en Nokia zijn de partners van dit ‘on board flight-systeem’. (Computable/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content