Amerikaanse senator valt tegenstander aan omwille van ‘eng’ WoW-alias

Volgens de Republikeinen van de Amerikaanse staat Maine is de Democratische kandidate ongeschikt voor een zitje in de senaat omdat ze zich wat al te driest uitleeft in de fictiewereld van World of Warcraft.

Volgens de Republikeinen van de Amerikaanse staat Maine is de Democratische kandidate ongeschikt voor een zitje in de senaat omdat ze zich wat al te driest uitleeft in de fictiewereld van World of Warcraft.

In de Verenigde Staten zijn tijdens verkiezingscampagnes alle middelen goed om kandidaten in een slecht daglicht te stellen. Colleen Lachowicz komt op 6 november 2012 tijdens de senaatsverkiezingen op voor de Democraten in Maine, een staat in het Noordoosten van de VS. Maar volgens de Republikeinen leeft de kandidate een verborgen leven dat haar ongeschikt maakt voor het hoge ambt. Op een speciale website verwoorden ze het als volgt: “Maine needs a State Senator that lives in the real world, not in Colleen’s fantasy world.”

Op de website Colleen’s World verzamelden de Republikeinen citaten waarin Lachowitz, in het echte leven een maatschappelijk werker, haar liefde voor het spelen van World of Warcraft verwoordt. In dit massively multiplayer online role-playing game (MMORPG) gaat ze door het leven als de orc Santiaga. Ze postte veelvuldig over haar gamehobby op populaire sites als The Daily Kos. Zo schreef ze onder meer: “So I’m a level 68 orc rogue girl. That means I stab things…a lot… Who wouldn’t have thought that a peace-lovin’, social worker and democrat would enjoy that?”

De Republikeinen gebruiken in hun campagne nu haar woorden om haar weg te zetten als een gameverslaafde die houdt van moorden en plunderen. Volgens hen kan de Democratische kandidate in WoW nooit level 68 bereikt hebben als ze niet uren en uren in de fantasiewereld vertoeft. De verzameling quotes die de Republikeinen gebruiken zijn wel geen recente posts, maar dateren van drie jaar of langer geleden.

Colleen Lachowicz reageert op haar website en wijst erop dat ze in goed gezelschap verkeert, want 183 miljoen Amerikanen doen dat ook, waaronder bekende namen als Jodie Foster, Vin Diesel, Mike Myers en Robin Williams. En ze besluit fijntjes: “Maybe it’s the Republican Party that is out of touch.”

Partner Content