Amerikaanse waakhond wil opheldering van Tesla over AI

Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

De Amerikaanse wegenveiligheidstoezichthouder NHTSA wil weten of Tesla van plan is een waarschuwing af te schaffen over het zelfrijdende systeem van de autobouwer. Topman Elon Musk had daarover getweet.

Het systeem FSD wordt momenteel nog door Tesla zelf getest. Tesla-bezitters kunnen zich voor die test aanmelden en dan gebruik maken van de extra mogelijkheden die het systeem biedt. Maar ze moeten officieel nog wel zelf alert blijven, omdat het FSD-systeem niet is goedgekeurd om helemaal autonoom te mogen rijden. Dat wordt gecontroleerd door een camera die op de chauffeur gericht is, en bestuurders moeten ook zelf om de zoveel tijd bevestigen dat ze hun handen aan het stuur houden.

Musk reageerde op 31 december positief op een suggestie van een andere Twitteraar die voorstelde dat Tesla-bezitters die meer dan 10.000 mijl met FSD hadden gereden, die herhaalde waarschuwingen niet meer zouden krijgen. De Tesla-topman kondigde toen aan dat deze verandering in een update in januari zou worden doorgevoerd. Het is door die tweet dat de NHTSA zich bewust werd van de verandering en nu dus opheldering vraagt. De waakhond doet al langer onderzoek naar de veiligheid van het zelfrijdende systeem van Tesla.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content