Andreessen investeert in Groupon

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Groupon, een Amerikaanse website die kortingsbonnen aanbiedt, krijgt vers kapitaal. Een van de ronkende namen is Marc Andreessen: de oprichter van Netscape.

Groupon, een Amerikaanse website die kortingsbonnen aanbiedt, krijgt vers kapitaal. Een van de ronkende namen is Marc Andreessen: de oprichter van Netscape.

Groupon haalt via een nieuwe kapitaalronde zo’n 950 miljoen dollar binnen. Onder meer Morgan Stanley en het Russische Digital Sky Technologies dat al een aandeelhouder is van Facebook brengen een groot deel van dat kapitaal in. Maar de meest opmerkelijke naam is die van het durfkapitaalfonds Andreessen Horowitz: het investeringsfonds dat Marc Andreessen samen met zijn voormalige zakenpartner Ben Horowitz oprichtte.

Marc Andreessen is vooral bekend als oprichter van Netscape: een ooit razendpopulaire, maar ondertussen ter ziele gegane browser. De laatste jaren investeert hij vooral in start-ups en bekende services zoals de voip-telefoniedienst Skype en gelocalisatiedienst Foursquare.

Groupon biedt kortingsbonnen aan op maat van een gebruiker, waarbij de locatie een bepalende factor is. Denk dus aan speciale promoties of aanbiedingen in lokale restaurants of winkels. Eind vorig jaar ging het gerucht dat Google de website – die overigens ook in België actief is – trachtte over te nemen. Gezaghebbende Amerikaanse media hadden het toen over overnamebedragen tot 6 miljard dollar, maar tot een overname kwam het uiteindelijk niet. Mogelijk trekt Groupon wel naar de beurs, net zoals LinkedIn dit jaar van plan is en Facebook mogelijk in 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content