Android klopt iOS en Symbian in 2011

De opmars van Android lijkt niet te stoppen.

De opmars van het mobiele besturingssysteem Android lijkt niet te stoppen.

Marktonderzoekers van IDC denken zelfs dat Android in 2011 Symbian van de troon zal stoten en ook Apple’s besturingssysteem iOS zal passeren, zo schrijft Computable. Vooral HTC, Samsung en Sony Ericsson dragen daar aan bij. Zij waren in het derde kwartaal van 2010 verantwoordelijk 84 procent van de Android-verkoop in de West-Europese markt. Dat brengt het marktaandeel van Android met 23 procent op de derde plaats.

Android en iOS strijden wel samen om de tweede plaats. Het mobiele besturingssysteem van Apple dat op de iPhone’s wordt gebruikt, wist ook in het derde kwartaal van 2010 te groeien en eindigde met 24 procent marktaandeel. Nog wel achter Symbian.

De IDC-onderzoekers merken op dat het marktaandeel van Android in 2011 verder zal stijgen en zelfs de nummer 1-positie zal gaan veroveren. In het derde kwartaal van 2010 zijn namelijk 24 van de 45 nieuwe Android-apparaten in West-Europa in de verkoop gegaan. Dietoename van het aantal toestellen betekent dat Android in 2011 kan oogsten.

De cijfers van de mobiele besturingssystemen werden tegelijk bekendgemaakt met de marktaandelen van de aanbieder van mobiele telefoons en smartphones in West-Europa. Nokia is nog steeds de grootste, zowel globaal bekeken als in het smartphone-segment. In de globale lijst volgen respectievelijk Samsung, Apple, Sony Ericsson en LG. Voor de smartphone-markt zijn dit Apple, Research in Motion, Sony Ericsson en HTC.

In West-Europa werden in het derde kwartaal van 2010 50,7 miljoen mobiele telefoons verkocht. Dit is 7,5 procent meer in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Smartphones gingen in totaal 18,9 miljoen keer over de toonbank, wat een ruime verdubbeling ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2009 inhoudt.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content