Android krijgt virtual reality-versie

© Reuters

Google heeft tientallen ontwikkelaars aan het werk gezet om een virtual reality-versie van Android te maken. Daarmee gaat de zoekgigant de concurrentie aan met Facebook, dat vorig jaar VR-specialist Oculus overnam voor 2 miljard dollar.

Google wil zelf nog niets kwijt over het project, maar The Wall Street Journal meent twee bronnen gesproken te hebben die erbij betrokken zijn. Google zou net als bij de andere Androidversies van plan zijn de software gratis ter beschikking te stellen aan hardwarepartners.

Het team achter deze Androidversie zou geleid worden door Clay Bavor, die eerder de Google Cardboard ontwikkelde: een bouwpakket van karton waarmee je je Androidsmartphone kunt omtoveren tot een virtual reality-bril.

Microsoft bleek vorig maand ook opeens al jaren te werken aan virtual reality. Hun HoloLens is een soort grote bril, of een halve helm, die hologrammen projecteert voor je ogen. Het bedrijf wil het toestel inzetten voor gaming, maar ook voor design, zakelijk gebruik of onderwijs.

Bron: Automatiseringgids.nl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content