Android N gaat meer inspelen op virtual reality

Google's Cardboard © .

Alles wijst er op dat de volgende versie van Android een pak meer ondersteuning zal bieden voor virtual reality. De tweede developer preview bevat enkele concrete verwijzingen.

Android N, de codenaam voor de tweede developer preview voor wat binnenkort Android 7.0 wordt, bevat omschrijvingen die verwijzen naar standaardapps ‘VR Listener’ en ‘VR helper’. Dat stelde Ars Technica vast toen het de preview onder handen nam. Ook bevat het systeem waarschuwingen voor apps die draaien terwijl je toestel in VR-modus staat’

Momenteel beperkt Google’s VR-inspanning zich tot Cardboard, een goedkope headset waarmee je VR op je telefoon kan ervaren. Maar eerder schreef de Wall Street Journal al dat Google werkt aan een Androidversie die meer zou focussen op VR-applicaties. Geen overbodige luxe want virtual reality is ook enorm veeleisend voor de CPU en GPU van je telefoon.

Android N gaat meer inspelen op virtual reality
© Google

Verder bevat Android N ook ondersteuning voor drukgevoeligheid, vergelijkbaar met 3D Touch op de iPhone, alsook een splitscreen om te multitasken op tablets en nieuwe emoji’s. Mogelijk geeft Google binnenkort meer details vrij over zijn plannen op de Google I/O conferentie die volgende week doorgaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content