‘Android-tablets streven iPad voorbij’

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Er zouden in het voorbije kwartaal meer Android-tablets dan iPads verkocht zijn, en ook de omzet die Google met Android draait op de tabletmarkt is nu ongeveer gelijk aan die van Apple.

Android, het mobiele besturingssysteem van Google, lijkt de mobiele markt nu op alle fronten te domineren. Volgens onderzoeksbureau ABI Research werden er in het tweede kwartaal van 2013 meer Android-tablets dan iPads verkocht. Ook de omzet die Android op de tabletmarkt draaide is nu ongeveer gelijk aan die van Apple.

Volgens marktonderzoeker ABI Research zijn er in het tweede kwartaal van dit jaar meer Android-tablets dan iPads verkocht en is de omzet van Android nu ongeveer gelijk aan die van de iPad, al worden er geen exacte verkoopcijfers vrijgegeven.

Het onderzoeksbureau beweert dat Apple in het voorbije tweede kwartaal 17 procent minder iPads verscheept heeft dan in het voorgaande kwartaal, maar wel 23 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Opvallend is ook dat de iPad mini het beter doet dan zijn grote broer: 60 procent van de verkochte iPads is een mini-model, 40 procent een ‘standaard’ iPad.

Apple zou met de iPad een omzet van 6,3 miljard dollar hebben bereikt in het tweede kwartaal, goed voor de helft van de totale tabletmarkt die een omzet van 12,7 miljard dollar draaide. Android neemt het overgrote deel van de resterende omzet voor zijn rekening, en draaide dus bijna dezelfde omzet als Apple, concludeert ABI Research.

Let wel: volgens de verwachtingen stelt Apple in oktober een vijfde iPad en een tweede iPad mini voor. Wellicht zullen de iPad-verkopen daarna opnieuw een hogere vlucht nemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content