Android Wear 2.0 komt in februari

Android Wear © Reuters
Wim Kopinga Freelance journalist

Google brengt Android Wear 2.0 begin februari uit. Dat blijkt uit een mailtje dat de zoekreus naar ontwikkelaars heeft gestuurd. De nieuwe versie van het besturingssysteem voor wearables stond oorspronkelijk voor afgelopen najaar gepland, maar was door Google al vooruitgeschoven.

Met de update naar 2.0 kunnen apps zelfstandig via wifi of een mobiel netwerk verbinding maken met internet, zonder smartphone. Ook is er ondersteuning voor Android Pay en Google Assistent.

Google brengt tegelijk met Android Wear 2.0 ook twee smartwatches uit, maakte het bedrijf vorige maand bekend. Die apparaten krijgen niet de merknaam Google of Pixel, maar die van een partner waar Google mee samenwerkt. Met de horloges wil Google laten zien wat er allemaal mogelijk is met een smartwatch. Bij de Nexus-toestellen deed Google dit al op de smartphonemarkt.

De stap van Google is opvallend omdat andere bedrijven zoals Motorola, LG en Huawei nieuwe smartwatches juist hebben uitgesteld of voorlopig gestopt zijn met het maken van de wearables vanwege te weinig interesse.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content