‘Anonymous België’ viseert website Sabam

De website van Sabam was dinsdagavond tijdelijk niet bereikbaar. De site zou zijn aangevallen zijn door hackers die zich ‘Anonymous België’ noemen, maar het is nog wachten op een officiële reactie van de auteursrechtenvereniging.

De website van Sabam was dinsdagavond tijdelijk niet bereikbaar. De site zou zijn aangevallen zijn door hackers die zich ‘Anonymous België’ noemen, maar het is nog wachten op een officiële reactie van de auteursrechtenvereniging. De redacties van de Persgroep-kranten (De Morgen en Het Laatste Nieuws) kregen het volgende (letterlijke) bericht toegestuurd:

“Dit is met anonymous belgie We hebben de website van sabam offline gehaald uit protest van hun witwasserij, Een bedrijf als hen moet sluiten ze halen er meer winst op dan ze aan de auteurs geven. Knowledge is Tree We are Anonymous We are Legion We do not Forgive We do not Forget Ecpext Us!”

Het is nog maar de vraag of de initiatiefnemers echt iets te maken hebben met het internationale hackerscollectief dat de voorbije maanden geregeld in het nieuws kwam.

Er lijkt op het eerste zicht niet ingebroken te zijn op de site van Sabam, enkel de servers waren een tijdlang niet bereikbaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content