Anonymous Belgium viseert Scientology

De hackersgroep Anonymous Belgium kondigt op zijn blog een …

De hackersgroep Anonymous Belgium kondigt op zijn blog een “raid” aan tegen de Brusselse zetel van de Scientologykerk, die aan de Wetstraat in Brussel gelegen is. Volgens de organisatoren nemen ook Franse hackers deel aan de manifestatie.

“Zoals jullie weten, is het onze eerste strijd als Anonymous om tegen Scientology te kampen”, meldt de groep op zijn blog anonbelgium.blogspot.com. De Belgische burgers worden uitgenodigd om voor de sociale zetel van de Scientologykerk in België te demonstreren.

De organisatoren geven ook enkele adviezen mee. Zo kunnen de manifestanten gemaskerd deelnemen, of een sjaal, zonnebril en hoed meenemen. Indien de politie vraagt om het masker te verwijderen, moet daar direct gehoor aan gegeven worden, aldus Anonymous Belgium.

De organisatoren vragen ook om te gehoorzamen indien de politie de beweging een halt tracht toe te roepen. De uitnodiging tot de “raid” wordt vergezeld met een video met Franstalige ondertitels, die de gedragscode van Anonymous tijdens publieke manifestaties uitlegt.

Op de sociale netwerksite Facebook en YouTube roept het collectief ook op om op zaterdag 28 januari om 14 uur “voor een vrij en gratis internet” te manifesteren op de Grote Markt van Brussel. De video op YouTube is dinsdag evenwel niet meer publiek toegankelijk. Op Facebook laten de organisatoren ook weten een andere plaats voor de manifestatie te zoeken. Ze waarschuwen nog dat “het aangezicht verbergen in het openbaar een misdrijf is”.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content