“Anonymous pleegt cyberaanval op website Nederlandse politie”

© ImageGlobe

De website van de Nederlandse politie is het slachtoffer geworden van een cyberaanval, vermoedelijk het werk van het hackerscollectief Anonymous.

De website van de Nederlandse politie is vrijdagochtend platgelegd door een cyberaanval. Dat heeft de politie laten weten aan het Nederlands persagentschap ANP. Het is nog niet bekend wie achter de aanval op politie.nl zit, maar volgens de NOS zou het hackerscollectief Anonymous de verantwoordelijkheid hebben opgeëist.

Bij een DDoS-aanval (Distributed Denial of Service) sturen de belagers heel veel computers tegelijk naar een site. Die raakt daardoor overbelast en wordt onbereikbaar. De systemen van de politie zijn volgens een woordvoerder niet gehackt.

De regionale omroep RTV Oost was deze week twee keer het doelwit van een cyberaanval. Het is niet bekend of er een verband is met de aanval op politie.nl.

Dit voorjaar was er een golf cyberaanvallen in Nederland. Daardoor werden onder meer de sites van de rijksoverheid, ING, ABN Amro, Rabobank SNS Bank en KLM platgelegd. Voor zover bekend is daar nog niemand voor opgepakt.

UPDATE: Inmiddels is de cyberaanval geneutraliseerd en is de website weer operationeel. (Belga/MI)

Partner Content