Antwerpen krijgt meer gratis hotspots

© .

Antwerpen krijgt er de komende jaren een pak openbare hotspots bij. Ook het contract voor de politie en Ocmw’s is opnieuw toegekend.

Antwerpen krijgt er de komende jaren een pak openbare hotspots bij. Ook het contract voor de politie en Ocmw’s is opnieuw toegekend.

Digipolis, dat de Ict-diensten van Gent en Antwerpen regelt, gunt drie loten van twee overheidsopdrachten aan Citymesh en integrator NextiraOne. Daarmee mogen ze de komende vijf jaar draadloze diensten leveren aan de steden Antwerpen en Gent, hun lokale politie en de Ocmw’s. De overige opdrachten rond vaste telefonie en internetverbindingen gaan naar Telenet.

Voor Antwerpen betekent dat alvast dat er meer gratis openbare hotspots zullen komen. De stad wil onder meer een aantal drukke plaatsen uitrusten met draadloos breedbandinternet.

Ook de loodsen waar in september het Red Star Line Museum opent worden overwogen maar verdere locaties staan nog niet vast. Hoe gent de overheidsopdracht gaat invullen is minder bekend. “De steden willen de komende jaren heel wat doen met wireless en wij zullen die projecten samen met NextiraOne uitvoeren,” zegt Mitch De Geest, ceo van CityMesh.

Stadsdiensten

Naast het publieke deel gaat NextiraOne ook telecominfrastructuur voorzien voor de beide stadsdiensten, de lokale politie en de Ocmw’s. Ook dit wordt verder uitbesteed aan Citymesh. Hier gaat het ook om de installatie, de uitbreiding en het onderhoud van draadloze netwerken samen met het geven van advies rond wireless.

Verdere samenwerking

Citymesh, dat een 15-tal werknemers telt, levert knowhow en back-end services en voorziet end-to-end oplossingen die worden gekoppeld aan het datacenter van LCL. Het bedrijf heeft vooral beurzen (oa Kortrijk Xpo) en vakantieparken tot zijn klanten, maar is ook actief bij steden. “We hebben projecten in de kustregio, Maasmechelen en een kleiner proefproject in Gent (nog voor de huidige toekenning, nvdr),” licht De Geest toe.

De draadloze specialist heeft ook een verlengbaar raamcontract met NextiraOne voor twee jaar. Via de integrator verwacht Citymesh op termijn nog meer klanten binnen te halen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content