Antwerps boekhoudplatform wil uw financiële administratie automatiseren

© thinkstock

Als het aan het Antwerpse Yuki ligt dan wordt uw boekhouding binnenkort zo goed als automatisch gedaan. Het bedrijf kon op een jaar tijd al negenhonderd klanten overtuigen.

Het boekhoudplatform Yuki werkt in de cloud en herkent en verwerkt naar eigen zeggen facturen, bonnetjes en betalingen. Met de komst van digitale facturatie verwacht het bedrijf dat het administratief werk zo binnen tien jaar zal verdwijnen. De stukken worden herkend via OCR, maar via machine learning moet het op termijn mogelijk zijn om de administratie ook automatisch te verwerken.

Yuki is een bedrijf van serieondernemer Marc Coppens, die eerder onder meer ceo van Primus Telecommunications en vicepresident bij United Telecom was. Vandaag leidt hij ook Enpower. Het bedrijf bestaat intussen een jaar kon al negenhonderd klanten strikken.

Al is het niet de bedoeling om de huidige generatie boekhouders op straat te zetten. De software zal op termijn ook alerts en rapportages kunnen leveren. “De boekhouder van de toekomst vertaalt die en zet ze om in acties. Hij krijgt zo meer ruimte om zijn expertise in complexe fiscale of juridische zaken te delen met de klant”, zegt Coppens. Tegelijk krijgt hij of zij zo meer ruimte om in te spelen op trends of langetermijneffecten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content