Antwerpse politie krijgt richtlijnen voor gebruik van sociale media

© Belga

Medewerkers van de Antwerpse lokale politie zullen zich in de toekomst moeten houden aan een reeks specifieke richtlijnen rond het gebruik van sociale media, ook buiten de diensturen.

Medewerkers van de Antwerpse lokale politie zullen zich in de toekomst moeten houden aan een reeks specifieke richtlijnen rond het gebruik van sociale media, ook buiten de diensturen. Het opstellen van de gedragsregels is momenteel aan de gang en zou binnen enkele maanden worden afgerond.Dat schrijven Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad.

Enkele Antwerpse agenten hebben recentelijk racistische uitspraken gedaan op de sociale netwerksite Facebook. Hetzelfde gebeurde na het omstreden hardhandige optreden van de politie in een café afgelopen weekend.

Infosessies

Als het van de korpsleiding afhangt, hoort dat binnenkort tot het verleden. “Nu kunnen we alleen optreden als de betrokkene zwaar over de schreef gaat, zoals het niet respecteren van het beroepsgeheim”, stelt Lommaert. “We willen dit verder uitbreiden.” Eens de nieuwe richtlijnen omtrent sociale media er zijn, zal het politiepersoneel daarover infosessies aangeboden krijgen.

Ook opleiding over omgaan met racisme

Daarnaast krijgen 200 leidinggevenden van het Antwerpse politiekorps ook een opleiding over hoe om te gaan met racisme op de werkvloer. Nadat enkele Antwerpse politiemedewerkers van allochtone afkomst de voorbije maanden getuigden over racisme door collega’s, kondigde de korpsleiding aan dat er versneld werk zou worden gemaakt van extra maatregelen rond omgaan met diversiteit. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content