AOL en investeerders lonken naar Yahoo

AOL zou samen met verschillende investeerders Yahoo willen overnemen

Internetbedrijf AOL zou samen met verschillende investeerders internetpionier Yahoo willen overnemen.

Het overleg zou zich in de eerste fase bevinden, zo schrijft de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal op basis van bronnen bij het dossier. De zakenkrant brengt verschillende scenario’s met verschillende betrokken spelers.

Yahoo zou niet betrokken zijn bij de gesprekken. AOL zou onder meer met de investeringsfondsen Silver Lake en Blackstone praten. Het financiële persagentschap Bloomberg meldt, eveneens op basis van bronnen bij het dossier, dat Yahoo te rade is gegaan bij zakenbank Goldman Sachs om zich tegen een overnamebod te weren. Die gesprekken zouden al twee weken duren.

In 2008 wou Microsoft Yahoo al overnemen, maar de informaticagigant zag daar enkele maanden later na tegenstand van het bedrijf van af. Microsoft had bijna 50 miljard dollar veil voor Yahoo.

AOL werd in 2009 afgesplitst van Time Warner. Het bedrijf is zo’n 2,7 miljard dollar waard op de beurs, wat het meteen een heel pak kleiner maakt dan het beoogde doelwit. De beurswaarde van Yahoo bedraagt immers zo’n 20,6 miljard dollar. De combine Yahoo-AOL zou beter opgewassen zijn tegen sectorreus Google.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content