App dwingt kinderen om terug te bellen

© Thinkstock

Een nieuwe applicatie laat ouders toe om vanop een afstand de smartphone van hun kind(eren) te vergrendelen als die oproepen negeren.

De app is bedacht door Sharon Standifird, een moeder van twee uit de Amerikaanse staat Texas. Aan nieuwszender CBS vertelde Standifird dat ze het zo beu was dat haar kinderen niet reageerden op sms’jes en telefoontjes. Ze stapte naar ontwikkelaars en dat resulteerde enkele maanden later in de lancering van de ‘Ignore No More’-app.

Paswoord

Met die applicatie kunnen ouders de smartphone(s) van hun kind(eren) vanop een afstand vergrendelen, om hen zo te dwingen om terug te bellen.

Na de vergrendeling beschikt zoon of dochter immers enkel nog over een lijst van door de ouders geselecteerde contacten. Alle andere functies en applicaties, zoals games, worden onbruikbaar.

Om de telefoon te deblokkeren, heeft hij of zij het paswoord nodig dat de ouders hebben ingesteld. Het kind heeft dus twee opties: terugbellen of de hulpdiensten bellen. ‘Noodoproepen blijven altijd mogelijk’, legt Standifird uit.

De app, die zeer populair blijkt, is voorlopig enkel beschikbaar voor Android-smartphones en kost 1.49 euro in de Google Play Store. Naar verluidt komt er nog een iPhone-versie. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content