App helpt treinreizigers met vertraging aan vergoeding

Aan de universiteit van Namen is een app ontwikkeld die de vertragingen van treinreizigers volgt en hen toelaat een compensatie te vragen aan de NMBS.

Een professor en een doctoraatsstudent van de faculteit wiskunde aan de universiteit van Namen hebben de applicatie “Late for good” gecreëerd. De app stelt automatisch een formulier samen waarmee een treinreiziger een vergoeding kan krijgen van de NMBS als zijn trein te vaak vertragingen heeft.

De NMBS geeft een financiële compensatie aan reizigers die binnen de zes maanden 20 keer een vertraging hebben van meer dan 15 minuten.

Papierwerk

“De app registreert de vertragingen van de reiziger en zorgt ervoor dat hij zich niet met papierwerk moet bezighouden om een vergoeding te krijgen”, legt professor Renaud Lambiotte uit. “Na twintig vertragingen krijgt hij namelijk automatisch een ingevuld formulier dat hij gewoon moet downloaden.”

Reizigers kunnen via de app te weten komen hoeveel vertraging hun trein heeft en ook de treinuren opzoeken aan de hand van de locatie waar ze zich bevinden. “De applicatie volgt de verplaatsingen van reizigers die zich op voorhand inschrijven op www.sci-app.com “, aldus professor Lambiotte.

De gratis applicatie is momenteel enkel beschikbaar via iOS en iPhone, maar zal ook ontwikkeld worden voor Android. (Belga/EE)

Partner Content