App iSmartKeeper vergrendelt telefoons van leerlingen

© Belga

In de strijd om de volledige aandacht van de leerlingen in de scholen, hebben de Zuid-Koreanen een opmerkelijke applicatie ontwikkeld.

In de strijd om de volledige aandacht van de leerlingen in de scholen, hebben de Zuid-Koreanen een opmerkelijke applicatie ontwikkeld. Met de iSmartKeeper kunnen docenten alle telefoons in de omgeving van de klaslokalen vergrendelen.

De leerkrachten hebben de keuze tussen verschillende toepassingen: ze kunnen de toestellen van de leerlingen in de school volledig vergrendelen, bepaalde apps uitschakelen of bepaalde functies zoals bellen en/of sms’en uitschakelen.

Fouten

Volgens theverge.com is de app al getest in 11 scholen in Seoel en in de omgeving van de hoofdstad. Minstens drie scholen hebben beslist om er niet mee door te gaan om verschillende redenen.

Zo bleven de telefoons bij sommige leerlingen nog uren nadat ze de school hadden verlaten, geblokkeerd. Daarnaast werkt de app (voorlopig) enkel via Android, dus leerlingen met een iPhone (iOS) of een Windows Phone-toestel blijven buiten schot. Sommigen spreken dan weer van een schending van de mensenrechten.

Toch raadt de overheid van de provincie Gangwon nog steeds alle 677 scholen in de provincie nog steeds aan om de applicatie te gebruiken. (KVDA)

Partner Content