Apple al langer bezig met Li-Fi (het supersnelle Wi-Fi)

© Li-fi

Een code-analyse van iOS 9 geeft aan dat de ontwikkelaars van Apple al bezig zijn met het geschikt maken van iPhones en iPads voor de volgende generatie draadloos netwerk.

De Li-Fi gerelateerde code komt voor in iOS sinds verse 9.1. Li-Fi is een nieuwe vorm van draadloos netwerktechnologie die gebruik maakt van lichtpulsen om gegevens te verzenden. Li-Fi kan worden gebruikt naast bestaande netwerktechnologieën maar verwacht wordt dat Li-Fi over een aantal jaar wifi vervangt.

De aanwijzingen voor de Li-Fi experimenten werden gesignaleerd door Apple Insider. Opmerkelijk is wel dat Li-Fi als technologie nog allerminst is uitgekristalliseerd. De kans dat de code daadwerkelijk te gebruiken is in een van de volgende generaties iPads en iPhones is erg onwaarschijnlijk.

Li-Fi is in staat een verbindingscapaciteit van maximaal 224 Gbps te leveren. Voor de eerste toepassingen hebben de technici echter een snelheid van 1 Gbps op het oog. De technologie maakt gebruik van licht in een deel van het spectrum dat voor het menselijk oog niet zichtbaar is.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content