Apple-baas Tim Cook veegt sceptici op z’n Steve Jobs’ de mantel uit

© Belga

Apple-ceo Tim Cook heeft een machtige conservatieve denktank en aandeelhouder in ware Steve Jobs-stijl de mantel uitgeveegd.

Het National Center for Public Policy Research, een denktank uit Washington die tegelijk aandeelhouder is van Apple, vindt dat het bedrijf van Tim Cook zich moet verzetten tegen klimaatmaatregelen van de overheid. Het had een voorstel in die zin gelanceerd op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Apple, die afgelopen vrijdag plaatshad.

“We verzetten ons tegen meer overheidscontrole op producten en operaties van bedrijven en ook tegen verplichte milieunormen”, stelde het NCPRR. “Apple zou dat actief moeten bestrijden en er niet aan toegeven.”

Cook, die zich doorgaans ver houdt van controversiële uitspraken, reageerde scherp. “Get out of the stock.” Verkoop je aandelen.

De ceo benadrukte dat Apple “heel wat zaken” deed “om andere redenen dan om winst te maken. We willen de wereld beter achterlaten dan we hem aangetroffen hebben. Als we bijvoorbeeld werken aan het toegankelijk maken van onze apparaten voor blinden, dan houden we geen rekening met het verdomde rendement op de investering”, zei Cook.

Onlangs haalde Cook ook al uit naar Android. Hij noemde het tabletbesturingssysteem van Google waardeloos. (IPS/MI)

Partner Content