Apple betaalt miljoenen voor geschonden Siri-patent

© .

Apple gaat een kleine 25 miljoen dollar betalen nadat het werd aangeklaagd voor patentschending rond de spraaktechnologie van spraakassistent Siri.

De zaak dateert uit 2012 en gaat over het patent ‘Natural language interface using constrained intermediate dictionary of results. Dat is sinds 2007 in handen van Rensselaer Polytechnic Institute, dat het op zijn beurt exclusief in licentie geeft aan Dynamic Advances dat Apple aanklaagde voor het gebruik van de technologie.

Maar de zaak wordt nu, een maand voor de rechtszaak zou beginnen, onderling geregeld. Dynamic Advances krijgt volgens de Albany Business Review in totaal 24,9 miljoen dollar, waarvan 5 miljoen nadat de zaak stopt en de rest na enkele voorwaarden. Daarbij zou het bedrijf drie jaar lang geen nieuwe rechtszaak opstarten.

Voor Apple is de zaak daarmee voorlopig van de baan. Mogelijk neemt het bedrijf na die periode alsnog een licentie, of ontwikkelt het een nieuwe methode waardoor het patent kan omzeild worden.

Voor de twee overige bedrijven is het discussie echter nog niet over. Want volgens de Albany Business Review zal Dyanmic Advances de helft van het bedrag aan Rensselaer doorstorten. Maar die gaat nog niet akkoord met het bedrag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content