Apple bevestigt evenement op 21 maart

© Reuters
Wim Kopinga Freelance journalist

Apple bevestigt dat er op 21 maart op de campus van het bedrijf in Cupertino een evenement gehouden zal worden. Wanneer Apple dit soort evenementen aankondigt gaat het vrijwel altijd om productaankondigingen. Er wordt nu een nieuwe (kleinere) iPhone verwacht en een nieuwe iPad.

In de uitnodiging die Apple naar Amerikaanse media stuurde staat zoals gewoonlijk weinig waar iets uit af te leiden valt. Behalve een cryptische zin – in dit geval ‘Let us loop you in’ – geeft het techbedrijf van tevoren weinig weg. Al zijn er hardnekkige geruchten gaande dat er een nieuwe iPhone komt met 4 inch scherm. Hij zal de naam ‘iPhone 5SE’ meekrijgen, waarbij SE voor Special Edition staat.

Deze kleinere iPhone zal op veel vlakken overeen komen met de iPhone 6S, maar het drukgevoelige scherm (3D Touch) zou ontbreken. Het gaat hierbij 0m een extra iPhone dit jaar. Normaal gesproken zijn er enkel aankondigingen in september, en de verwachting is nu dan ook dat de iPhone 7 in die maand gepresenteerd zal worden.

Naast de nieuwe iPhone wordt ook een nieuwe iPad verwacht. Het gaat hierbij om een kleinere variant van de iPad Pro. Hij komt wellicht met een 9,7 inch scherm met de drukgevoelige Pencil.

Daarnaast worden er kleine aankondigingen als nieuwe horlogebandjes verwacht voor de Apple Watch.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content